

HOUSING MANAGEMENT ADVISORY BOARD

Date: Thursday, 19 July 2018 Time: 6.00pm,

Location: Shimkent Room - Daneshill House, Danestrete

Contact: Fungai Nyamukapa

Email: fungai.nyamukapa@stevenage.gov.uk Tel: 01438242707

Members: Councillors: Philip Bibby (Chair), Sandra Barr, Lizzy Kelly,

Lin Martin-Haugh and Sarah-Jane Potter

Resident Members: Fiona Plumridge (Vice-Chair) (Tenant),

Christine Anderson (Tenant), Kerry Gibson (Tenant), Jon Thurlow (Leaseholder), Len Saunders (Tenant) and Lesley Storey (Tenant)

Staff Members: Jaine Cresser (Assistant Director – Housing and Investment) and Craig Miller (Assistant Director - Direct Services)

AGENDA

PART 1

1. APOLOGIES FOR ABSENCE AND DECLARATIONS OF INTEREST

To receive any apologies of absence and declarations of interest from Members

2. MINUTES OF PREVIOUS MEETING

To approve as a correct record the Minutes of the meeting held on 21 June 2018

Pages 5 – 10

3. REVENUE AND CAPITAL QUARTERLY PERFORMANCE UPDATE

To receive the Revenue and Capital Quarterly Performance update

Pages 11 – 38

4. HOUSING SERVICE PERFORMANCE QUARTERLY REPORT

To consider the Housing Performance Quarterly Report

Pages 39 – 78

5. HRA BUSINESS PLAN QUARTERLY UPDATE

To consider the Housing Revenue Account (HRA) Business Plan Quarterly update

Pages 79 – 86

6. MAJOR REFURBISHMENT CONTRACT UPDATE

To consider the Major Flat Block Refurbishment Contract (MRC) update

7. TENANCY AGREEMENT UPDATE

To consider the Tenancy Agreement update

Pages 87 – 96

8. UNIVERSAL CREDIT UPDATE

To consider the Universal Credit Update

Pages 97 – 114

9. FEEDBACK FROM EXECUTIVE

To receive feedback from Executive Meetings

10. ANY OTHER BUSINESS

To consider any other business consider by the Chair as urgent

11. DATE OF NEXT MEETING

THURSDAY 16 AUGUST 2018, 18.00, SHIMKENT ROOM

Agenda Published 11 July 2018

Item no.	Subject	Lead	Mins allocated	Time
	Refreshments		15 Minutes	5.45pm to 6:00pm
1.	APOLOGIES FOR ABSENCE AND DECLARATIONS OF INTEREST	Chair	2 Minutes	6:00pm to 6:02pm
2.	MINUTES – 21 JUNE 2018	Chair	3 Minutes	6:02pm to 6:05pm
3.	REVENUE AND CAPITAL QUARTERLY PERFORMANCE UPDATE	Clare Fletcher	15 Minutes	6:05pm to 6:20pm
4.	HOUSING SERVICE PERFORMANCE QUARTERLY REPORT	Elaine Wright	15 Minutes	6.20pm to 6.35pm
5.	HRA BUSINESS PLAN QUARTERLY UPDATE	Katrina Shirley	15 Minutes	6:35pm to 6.50pm
6.	MAJOR REFURBISHMENT CONTRACT UPDATE	Paul O'Donnell	15 Minutes	6.50pm to 7:05pm
7.	TENANCY AGREEMENT	Keith Wilson	15 Minutes	7:05pm to 7:20pm
8.	UNIVERSAL CREDIT	Elizabeth Ddamulira	15 Minutes	7:20pm to 7:35pm
9.	FEEDBACK FROM EXECUTIVE	Cllr J Thomas	10 Minutes	7:35pm to 7:45pm
10.	ANY OTHER BUSINESS	Chair	5 Minutes	7:45pm to 7:50pm
11.	DATE OF NEXT MEETING	Chair		•
	THURSDAY 16 AUGUST 2018, 18.00, SHIMKENT ROOM			